

آیا هزینه زایمان طبیعی با هزینه زایمان سزارین متفاوت است؟ چه فرقی بین انواع زایمانها وجود دارد؟ آیا در زایمان سزارین مادر به مراقبت بیشتری احتیاج دارد یا در زایمان طبیعی؟ بیمه تکمیلی چند درصد از هزینههای زایمان را کم میکند؟ در زایمان سزارین مادر باید چند روز در بیمارستان بستری شود و تحت نظر پزشکان و پرستاران قرار بگیرد؟ آیا انتخاب نوع بیمارستان تاثیری در کاهش هزینههای زایمان خواهد داشت؟ و… تمام اینها، سوالاتی هستند که به ذهن پدران و نیز مادرارن باردار چه قبل از بارداری و چه در دوران بارداری خواهد افتاد.
فهرست مطالب
اصلیترین تفاوت روش سزارین و طبیعی در چیست؟
زایمان طبیعی روشی از زایمان با تکنولوژی کم و با استفاده از طبیعت بدن انسان است. برخی از مادران در حین زایمان تصمیم میگیرند که از هیچ نوع دارویی استفاده نکنند و در جهت کاهش درد خود فقط از روشهایی مثل تمدد اعصاب یا کنترل تنفس استفاده نمایند. به هنگام زایمان طبیعی یک فرد همیار و پزشک زنان نیز مادر را به آرامیبرای پشت سر نهادن مراحل زایمان کمک و حمایت مینماید. اما سزارین، که یک زایمان غیرطبیعی محسوب میشود و نوزاد از طریق ایجاد یک برش در دیواره شکم و رحم، از بدن مادر خارج میشود.
با توجه به توضیحاتی که در بالا بیان شد، زمان ریکاوری، مدت زمان بهبود و سرپا شدن برای مادر در زایمان سزارین کمی طولانیتر است و نیاز به صبر و تحمل بیشتری دارد. بین جراحی سزارین و زایمان طبیعی تفاوت دیگری وجود دارد و مهمترین آن میزان خونریزی است که پس از سزارین دو برابر زایمان طبیعی اتفاق میافتد.
عوارض سزارین
- عفونتهای رحمی
- لخته شدن خون در رگ
- چسبندگی جفت به محل انسزیون سزارین
- پارگی مثانه
- باز شدن جای جراحی
- نارس بودن نوزاد
- عوارض ریوی مادر در حین جراحی
- احتمال خارج شدن رحم در زمان عمل به دلیل چسبندگی جفت یا خونریزی زیاد محل جفت
اگر قصد دارید چند فرزند به دنیا بیاورید مطلع باشید که سزارینهای مکرر در یک شخص میتواند چسبندگیهای داخل شکمیو همچنین دردهای طولانی و مزمن ایجاد نماید.
تمام این دلایل ممکن است باعث شود تا مادر و نوزاد چند روز بیشتر از حد نرمال در بیمارستان بستری گردند. این در حالی است که در روش زایمان طبیعی، زمانی که نیاز است تا فرد بعد از زایمان در بیمارستان بماند، ۲۴ ساعت و نهایتا ۴۸ ساعت میباشد. حتی اگر خانمیاحساس بهبودی داشته باشد، ممکن است بتواند بیمارستان را زودتر از آن زمان تعیین شده ترک نماید و مجبور به متقبل شدن هزینههای سنگین بیمارستانی نگردد.
در این قسمت از مقاله قصد داریم جزئیاتی از هزینههای زایمان سزارین در بیمارستان خصوصی و دولتی را برایتان شرح دهیم و لیست کلی هزینه زایمان سزارین در تهرانپارس انجام میشود را بیان نماییم.
هزینه سزارین در بیمارستانهای مختلف
کاملا مشخص و واضح است که هزینه زایمان سزارین و هر نوع جراحی دیگر در بیمارستانهای خصوصی نسبت به بیمارستانهای دولتی بیشتر خواهد بود. در هر نوع بیمارستانی حتی بیمارستانهای دولتی نیز با توجه به خدمات و امکانات آن بیمارستان تعرفهها متفاوت است و از طرفی دستمزد جراح هم بر روی هزینه جراحی تاثیر گذار میباشد و این نکته را باید در نظر داشته باشید که سقف خاصی برای دستمزد پزشک مشخص نگردیده است. عوامل دیگری در افزایش و یا کاهش هزینهها موثر است. از جمله:
- مدت زمان بستری در بیمارستان
- چند قلوزایی
- دریافت تسهیلات ویژه
- انتخاب چه نوع از اتاق (به صورت خصوصی یا با تخت کمتر)
- و…
با توجه به توصیه وزارت بهداشت جهت زایمان در بیمارستانهای مختلف، اتفاق خوبی که طی چند سال اخیر افتاده، رایگان شدن زایمان طبیعی در بیمارستانهای دولتی بود، که خودش محرکی جهت افزایش زایمان طبیعی شده است. زیرا طبق آمار اعلام شده کشور ایران در بین کشورهای منطقه، رتبه اول را در سزارین دارد. در حدود ۴۰ درصد از زایمانها به صورت سزارین صورت میپذیرد.
متوسط هزینههای سزارین در بیمارستانهای دولتی کمتر از دو میلیون تومان برآورد میشود. البته این رقم با توجه به هزینههای جانبی، ممکن است چند صد هزار تومان بین بیمارستانهای دولتی مختلف با یکدیگر تفاوت داشته باشد. بیمار نیز تقریبا فقط ۶ درصد از این هزینهها را میپردازد، که رقم ناچیزی میگردد. همانطور که دیدید از لحاظ هزینهها، زایمان طبیعی یا سزارین در بیمارستانهای دولتی بسیار مقرون به صرفه میباشد و تقریبا رایگان است. ولی به دلیل امکانات کم در اندک بیمارستانهای دولتی، برخی از خانوادهها ترجیح میدهند آن را انتخاب نکنند و تصمیم میگیرند با داشتن یک بیمه تکمیلی، زایمان طبیعی و یا سزارین خود را در بیمارستان خصوصی انجام بدهند.
نکته مهم
این نکته شایان اهمیت است که شاید در گذشته امکانات بیمارستانهای دولتی برای انجام زایمان طبیعی یا سزارین مناسب نبودند. ولی با اجرای طرح تحول سلامت، سطح امکانات و وضعیت خدمت رسانی در بیمارستانهای دولتی ارتقا یافته است. به همین خاطر توصیه ما به شما مادر عزیز این است که حتما بیمارستانهای دولتی را به لیست منتخبهای خود اضافه نمایید و به آنها اعتماد کامل داشته باشید و با خیالی آسوده در این بیمارستانها، زایمان طبیعی یا سزارین خود را انجام دهید.
همچنین برای آشنایی با انواع مختلفی از زایمانهای سزارین و مراحل آن نیز میتوانید مقاله تمام مراحل انواع زایمان سزارین از وب سایت دکتر آزاده رضایی را مطالعه کنید.
تاثیر بیمه تکمیلی چیست؟ تاثیر بیمه تکمیلی در کاهش هزینه زایمان سزارین
همانطور که میدانید عوامل زیر در تعیین هزینههای بیمارستانیتان بسیار تاثیر گذار میباشد:
- نوع بیمارستان انتخابی
- نوع و میزان دستمزد پزشک
- بیمه
انواع بیمههای درمانی که شامل بیمه درمان تامین اجتماعی، بیمه خدمات درمانی و بیمه درمان تکمیلی میباشد میتوانند در جبران این هزینهها به شما کمک نمایند. بیمه درمان تأمین اجتماعی یکی از چند خدمت سازمان تأمین اجتماعی میباشد و افرادی که تحت پوشش بیمه سازمان تأمین اجتماعی یا بیمه خدمات درمانی هستند میتوانند درخواست دفترچه بیمه تامین اجتماعی نمایند و از خدماتی شامل استفاده از خدمات پزشکی به صورت رایگان و یا با هزینههای کمتر از نرخ معمول بهره ببرند. بیمه خدمات درمانی نیز به همین صورت عمل میکند و برخی از کارکنان از این بیمه استفاده میکنند. افرادی که بیمه تامین اجتماعی دارند نمیتوانند از بیمه خدمات درمانی استفاده نمایند و بالعکس.
بیمههای تأمین اجتماعی و خدمات درمانی بیمههای درمانی اصلی محسوب میشوند. حال بیمه درمان تکمیلی، بیمه مکمل در کنار بیمههای درمانی اصلی میباشد. یعنی بیمه شدگان از بیمه درمان اصلی میتوانند در کنار دفترچه بیمه اصلی خود، بیمه درمان تکمیلی را همچنین تهیه کنند. برای بعضی از شرکتهای بیمهای که بیمه درمان تکمیلی را ارائه مینمایند داشتن بیمه درمانی اصلی الزامیمیباشد. اما برخی شرکتها نیز بیمه درمان تکمیلی را بدون در نظر داشتن بیمه درمان اصلی صادر مینمایند. به هر حال بیمه درمان تکمیلی هزینههای پزشکی مازاد را پرداخت خواهد نمود. درنتیجه کمک بسیار زیادی در کاهش هزینهها و در تامین هزینه زایمان در بیمارستانهای خصوصی برای زایمان سزارین خواهد کرد.
بهترین بیمه تکمیلی برای زایمان سزارین
در ابتدا بیایید خیلی کلی هزینههای قبل از زایمان سزارین در بیمارستان خصوصی را بررسی نماییم. از همان روزهای اول تشخیص بارداری و حتی از چندماه قبل، هزینهها شروع میشود. مادر از ماه اول تا ماه هفتم، هر ماه باید برای ویزیت و بررسی وضعیت خود و جنین به پزشک متخصص مراجعه نماید. در ماه هشتم و نهم، مراقبت از مادر جدیتر میشود. به همین دلیل ویزیتهای ماهانه جای خودشان را به ویزیتهای هفتهای میدهند تا نگرانی بابت سلامت مادر و کودک نماند.
پزشک زنان حتما در چند نوبت ویزیت خود، برای مادر سونوگرافی تجویز میکند. برای انجام سونوگرافی باید به مراکز مرتبط و یا به بیمارستان مراجعه کرد. تمام این مراکز هزینهای را برای انجام این کار در نظر میگیرند. در کنار انجام سونوگرافی، پزشک در طول دوران بارداری حداقل دو مرتبه مادر را برای انجام آزمایش خون دیابت بارداری به آزمایشگاه میفرستد.
هزینه همه این اقدامات (ویزیت، سونوگرافی، آزمایش و…) را با هم جمع بزنید. میبینید که برای:
- تامین کل هزینه زایمان در بیمارستان خصوصی قبل از سزارین حدود ۷۵۰ هزار تومان برای ۱۵ ویزیت
- دو میلیون تومان برای پنج بار سونوگرافی
- ۴۰۰ هزار تومان نیز جهت دو دفعه آزمایش خون
در مجموع سه میلیون و ۱۵۰ هزار تومان هزینه شد. این هزینه با داشتن بیمه تکمیلی کاهش مییابد. یعنی میتوان جمعا یک میلیون و ۹۱۰ هزار تومان از این مبلغ را از شرکت بیمه دریافت نمود. پس هزینه نهایت اقدامات قبل از عمل سزارین به یک میلیون و ۲۴۰ هزار تومان کاهش مییابد. توجه داشته باشید که اگر بیمه تکمیلی درمان شرکتی نداشته باشید، باید کل مبلغ سه میلیون و ۱۵۰ هزار تومان را خودتان پرداخت نمایید.
حق بیمه برای زایمان سزارین چقدر است؟
همانطور که میدانید یکی از دلایل اختلاف قیمت در بیمارستانها مدت زمان بستری، دستمزد پزشکان و برخی امکانات نظیر ماساژ و اتاقهایی با تخت کمتر و یا خصوصی (VIP) میباشد.
به همین دلیل در بیمه نامههای تکمیلی، هزینههای مختلف بارداری و زایمان در کنار هزینههای بستری، بخش بزرگی از هزینههای درمانی را تشکیل میدهد. از این رو داشتن بیمه نامهای که سقف تعهدات خوبی داشته باشد و بتواند قسمت اعظمیاز هزینهها را جبران نماید یکی از دغدغههای اصلی از زوجهایی میباشد که قصد پدرو مادر شدن دارند.
همانطور که آگاه هستید در این بیمه نامهها، بیمه نامه جداگانه برای زایمان تعریف نشده است. هزینههای مختلف زایمانهای سزارین و طبیعی به صورت یکی از پوششهای بیمه نامههای تکمیلی و بر اساس سقف تعهدات قید شده در بیمه نامه تکمیلی قرار خواهد گرفت.
چند نکته جهت خرید بهترین بیمه تکمیلی را مد نظر داشته باشید
داشتن بالاترین سقف تعهد جهت جبران هزینههای متفاوت زایمان:
اولین نکته در انتخاب بیمه نامه تکمیلی که پوشش زایمان دارند، رویت و قیاس سقف تعهدهای پوشش زایمان هر کدام است. معمولا سقف تعهدات زایمان در اغلب شرکتهای بیمهای بین ۵۰۰ تا ۵ میلیون تومان میباشد. در برخی از قراردادهای بیمه درمان گروهی (به تعداد بالا) بدون سقف میباشند.
جبران سقف تعهدات پاراکلینیکی بالا
انجام موارد تشخیصی اعم از انواع آزمایش، سونوگرافی، رادیولوژی و… در کنار هزینههای زایمان میتواند رقم قابل ملاحظهای باشد. بنابراین بیمه گذار باید در خرید بیمه درمان تکمیلی به سقف تعهدات پاراکلینیکی بیمه نامه خود جهت جبران هزینهها توجه کند.
با بیمارستانهای معتبر خصوصی و دولتی قرارداد داشته باشد:
داشتن سقف تعهدات بالا و قیمت مناسب بسیار عالی است. ولی نمیتواند گزینه کافی برای انتخاب بیمه نامه تکمیلی باشد. چرا که بهترین بیمه درمان تکمیلی بیمه نامهای علاوه بر داشتن این موارد باید با بیمارستانهای معتبر در سراسر کشور قرارداد داشته باشد.
بیمه تکمیلی با فرانشیز پایینتر
فرانشیز بخشی از هزینه است که باید توسط خود فرد پرداخت شود. گزینه آخری که شما را در تهیه بهترین بیمه زایمان همراهی میکند بیمه نامهای با فرانشیز کمتر است.
بنابراین نهایتا شما با انتخاب شیوه مناسب جراحی و نیز با بررسی و انتخاب یک متخصص متبحر و بیمارستان خوب میتوانید در کاهش هزینههای خود قدمی بزرگ بردارید.
جهت دریافت مشاوره و استفاده از تجارب و راهنماییهای خانم دکتر آزاده رضایی متخصص زنان، زایمان و نازائی میتوانید با شماره مطب تماس حاصل فرمائید .
تلفن تماس مطب: ۰۲۱۴۴۰۳۴۰۱۳